Movers & Shakers: Het creren van een duurzame match
Yvonne van Vliet is in 2010 samen met Mascha Manassen gestart met Movers & Shakers, een arbeidsbemiddelingsbureau in de fashion en lifestyle branche. Beiden hadden al jaren ervaring in de fashion branche voordat ze met Movers & Shakers zijn begonnen. Ze werven voornamelijk de functies voor hoofdkantoren en proberen zich daarbij te onderscheiden op de markt met een betrokken aanpak naar opdrachtgever en kandidaat. Volgens Yvonne zijn er veel werving en selectiebureaus die snel willen scoren. Dit is een aanpak die ze met Movers & Shakers juist niet wilde hanteren. “We willen een verlengstuk van organisaties zijn en daarbij willen we dat mensen het gevoel hebben dat wij altijd betrokken bij ze blijven”

Duurzame match
Om een duurzame match tussen kandidaat en opdrachtgever te creëren spelen de belangen van beide partijen een grote rol. Zo begint de zoektocht naar een duurzame match altijd met een gesprek met de opdrachtgever. Yvonne: “Wij vragen de opdrachtgever als eerste waarom het hen zelf niet lukt om iemand te vinden. Dan krijg je namelijk al een aantal speerpunten waar je op moet gaan letten. Dan bespreken we ook de eigenschappen qua persoonlijkheid die in de functie en binnen de organisatie van belang zijn. En dat is dan meteen ook één van de belangrijkste zaken die we bij de kandidaat in kaart brengen.
 
Yvonne geeft aan dat het selecteren op basis van alleen een CV niet allesomvattend is, het is juist belangrijk om tevens de persoonlijkheid van een kandidaat mee te nemen. Door het meewegen van zowel de persoonlijkheid als iemands werkervaring ontstaat een completer beeld van een kandidaat, waardoor de kans op een duurzame match vergroot wordt. Het is namelijk belangrijk dat iemands persoonlijkheid en gedragsvoorkeuren ook aansluiten bij de functie-eisen en de visie en cultuur van een organisatie. Om dit in kaart te brengen zet Movers & Shakers de persoonlijkheidsanalyse van NewHR in, op deze wijze wordt overzichtelijk in beeld gebracht of de persoonlijkheid van de kandidaat overeenkomt met de organisatie, de functie en wensen van de opdrachtgever.
 
Objectief inzicht verkrijgen
Betrokken zijn bij de kandidaten is volgens Yvonne één van de succesfactoren van Movers & Shakers. Door het inzetten van de e-assessments wordt de kandidaten op een objectieve manier een spiegel voorgehouden, hierdoor krijgen ze meer inzicht in zichzelf: “Zelfs als we de kandidaat uiteindelijk niet kunnen plaatsen zijn ze alsnog blij met het zelfinzicht dat ze hebben verkregen. Deze inzichten kunnen ze namelijk ook weer meenemen in hun toekomstige sollicitaties.
 
Daarnaast bieden de e-assessments ook extra handvatten voor de recruiter. Yvonne: “We hebben door de loop der jaren echt al veel mensenkennis opgedaan, maar met de e-assessments van NewHR kun je een onderbuikgevoel ook echt objectiveren en onderbouwen aan de opdrachtgever.
 
Werving en selectie in de toekomst
Yvonne ziet haar werk in de toekomst niet verdwijnen door digitalisering: “Ik geloof niet in dat snelle schieten van CV’s, juist in de huidige arbeidsmarkt waar er sprake is van krapte en vergrijzing speelt de persoonlijke benadering een belangrijke rol, dat zal voorlopig nog wel zo blijven”. Yvonne gelooft dat de toekomst van werving en selectie een combinatie zal zijn van mensenwerk en digitale tools, waarbij e-assessments een belangrijke rol zullen spelen in de onderbouwing van kwalitatieve, duurzame matches tussen kandidaten en opdrachtgevers.“

“Met de e-assessments van NewHR kun je een onderbuikgevoel ook echt objectiveren en onderbouwen aan de opdrachtgever.” – Yvonne van Vliet, eigenaar Movers & Shakers


Yvonne van Vliet Linkedin
Co-owner Movers & Shakers

Lees Meer
Een effectieve, onderbouwde aanpak van burn-out klachten
“Nederlanders hebben steeds vaker een burn-out”, een uitspraak die de afgelopen jaren steeds meer voorbij komt en ook niet zomaar uit de lucht komt vallen. Hoewel er in 2020 een lichte daling is van de burn-out cijfers ten opzichte van 2019, zijn de cijfers nog steeds schrikbarend hoog.
NewHR in de top 5 beste HR-assessment dienstverleners!
In het kader van de uitslag van de MT1000 is er een interview met MT/Sprout afgenomen. Hierin gaat het over hoe duurzame inzetbaarheid en ontwikkeling van medewerkers kan worden gestimuleerd en uitval kan worden voorkomen.

Contact

Contact
X

Waar kunnen wij mee helpen?

Naam
Telefoonnummer
E-mailadres
Vraag
Stuur mij een kopie van dit bericht